måndag 23 november 2009

Acko är ett stort föredöme

Acko Ankarberg Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Jönköpings kommun, är verkligen ett föredöme. Hon peppade oss i den så kallade Nordväxtgruppen, ett mindre regionalt nätverk av kristdemokratiska ledare i de nordvästra kommunerna i Stockholmsregionen - Upplands Väsby, Sollentuna, Sigtuna, Solna, Järfälla, Upplands-Bro, Ekerö och Vallentuna.


Acko Ankarberg Johansson står i den yttersta ledningen i en tillväxtkommun. Hon inspirerade oss att som Kristdemokrater, kliva fram och visa att vi är beredda att ta den yttersta ledningen i en kommun. Ta hand om de tunga frågorna kring ekonomi och samhällsplanering samtidigt som vi behåller vår trovärdighet i familjefrågorna och äldreomsorgen.


Hon talade om ett ledarskap som har efterföljare. Annars blir det ensamt. Att det är positivt att få efterföljare som också vill ta över.


Hon uppmuntrade till att ta del av de partigemensamma konfererenserna och samlingarna för att tanka på ny energi och få hjälp i den egna vardagen.


Sedan påminde hon om värna sin egen tid för att orka hålla. Inte minst nu i en stundande valrörelse.

1 kommentar:

  1. Jag instämmer i ditt beröm av Acko, även om jag inte var med på just er träff. Bra initiativ av dig att dessutom sprida beröm på detta sätt. Så borde vi alla göra mer.
    Lycka till med allt...

    SvaraRadera