onsdag 4 mars 2009

Melodifestival på Café Astrid

Förra veckan anordnade kommunens fantastiska personal som jobbar med funktionshindrade i vår kommun, en talangjakt eller melodifestival på Café Astrid. Det var fullsatt och stämningen var hög. Som politiskt ansvarig för den verksamheten var det en förmån att få vara med.

En fantastisk show, fest och glädje där alla de personer som bor i särskilda boenden i kommunen fick ställa upp och mima till musik eller sjunga och spela själva.

Att se Tommy inta scenen som programledare var härligt. Trots sitt funktionshinder gjorde han en helt otrolig framställning och höll ihop det hela. Att se den blyga tjejen som gjorde så gott hon kunde för att följa med i den svängiga poplåten och hittade fullkomligt rätt i avslutningen, sträckte sina händer mot skyn som de stora idolerna. Eller en annan artist som gjorde stor show av en dansbandslåt. Eller trummisen som drog igång värsta blueslåten.

Vinnare blev ett gäng som jobbar med parkskötsel till vardags. De var utklädda till ett hårdrockband och hade en massa effekter med ljus och altare.

På kvällen blev det middag och dans till musik av Häggarna, ett av de mest otroliga banden i landet. Ledaren för bandet, Carlo Mognashi, har lockat fram de mest underbara skatter ur människor som är funktionshindrade. All heder till honom, till alla inom omsorgen i Upplands Väsby som ordnade denna fest och alla fantastiska artister!

1 kommentar:

  1. Som du vet så fick Carlo och Häggarna vitsipsspriset i fjol. De är underbara!

    SvaraRadera