torsdag 1 oktober 2009

Kreativa företagare

Har just avslutat några företagsbesök i kommunen. Fantastiskt att möta entusiaster, kreativa och lustdrivna entreprenörer.

Stena Fastigheter fick möjlighet att komma in som en ny aktör på hyresmarknaden när det kommunägda Väsby Hem sålde en del av sitt innehav. Att träffa verksamhetschefen Lisbeth Näsdal var kul. Hon jobbar mycket efter konceptet att involvera de boende så mycket som möjligt. Stena har snyggat upp ett område som var ganska nedgånget. Bland annat har ett par kreativa tjejer dekormålat trappuppgångar. Vilken feeling!

Vårdföretaget Aleris fick möjlighet att ta ansvar för stödet till personer med psykiska funktionshinder, bland annat boendestödjare. Vilket oerhört viktigt jobb dessa boendestödjare gör för att underlätta för våra medborgare att bo kvar i sina lägenheter. Pia Malm var en av dessa entusiastiska verksamhetschefer jag mötte.

Till sist besöket hos Svenskt Mathantverk. Sören Lindvall och Ingemar Andersson startade för tolv år sedan och har nischat in sig på en ganska smal matmarknad som andas gammaldags känsla. Brödet, där man till och med kan hitta barkbröd!, tillverkas i Härjedalen. Där tillverkas senap, marmelad och mycket annat härligt. I Väsby är ett tiotal anställda och i Härjedalen ett 15-tal. Som Kristdemokrat är jag förstås glad åt att vår kommun ligger bra till vad gäller bra företagsklimat. Men det finns alltid mer att göra. För utan ett bra näringsliv har vi inget att fördela till skola, vård och omsorg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar