torsdag 30 juni 2011

Granska den svenska vapenexporten

Kristdemokratiska Kvinnoförbundet har dristat sig till att skriva en motion om att förbjuda vapenexport till de länder som kränker de mänskliga rättigheterna. Naturligtvis är detta lite jobbigt för partistyrelsen, vi får väl se hur rikstingsdelgaterna tar emot den.
PS säger sig dela motionens engagemang kring det angelägna i att gällande regler efterlevs genom skärpt exportkontroll och effektivt förhindra oönskad spridning av vapen. PS anser sig dela kvinnoförbundets syn på hur viktigt det är att förbjuda vapenexport till länder som kränker de mänskliga rättigheterna, men min fråga blir då varför det har tagit så lång tid innan det nu börjar röra på sig. I det Kristdemokratiska principprogrammet finns inskrivet det som vi nu har motionerat om, men ändå når vi tydligen inte ända fram.
Kvinnoförbundet anser att det inte är tillräckligt att luta sig tillbaka och hänvisa till internationella regleringar och regler och fina ord - om det visar sig att dessa regler i praktiken inte följs.
Som kristdemokrater borde det vara en självklarhet att man inte kompromissar med fred, demokrati, mänskliga rättigheter och en hållbar utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar