tisdag 24 september 2013

Viktiga kontakter

En vanlig kväll i ett regntungt Upplands Väsby. Några samlas på krogen, andra runt boulebanan och några är parkerade framför TV:n. Alla har vi våra rutiner och preferenser. Detta kan ske en vanlig kväll i Väsby, men måndagskvällen var ingen vanlig kväll. För oss förtroendevalda i kommunfullmäktige var det en vanlig kväll såtillvida att under fullmäktige har vi våra särskilda plaster och vi vet hur det går till att genomföra ett fullmäktige.
Det som var väldigt ovanligt denna kväll var mängden väsbybor som hade tagit sig ur sin bekvämlighetszon för att träffa oss fullmäktigeledamöter. Tre stycken fanns på plats för att presentera sitt eget medborgarförslag, vilket är mycket kul. Andra fanns på plats för att få svar på sina sedan tidigare inlämnade medborgarförslag, ett större antal personer fanns på plats för att demonstrera. Det var inte som en vanlig fullmäktigekväll, då platserna för allmänheten brukar gapa tomma. Vad det den varma och långa sommaren som lockat så många människor? Kanske det, men det som nog var mest intressant var möjligheten att få se Allians för Väsby tillplattade. Det var nog många som gärna ville ha detta på näthinnan. Jag tror att de som hade detta som uppsåt blev rätt besvikna. Vid ett tillfälle yttrades det från oppositionen en fråga som tydde på att den personen inte har förstått att vi inom Alliansen pratar med varandra innan vi lämnar ett gemensamt budskap. Detta får mig att tänka tanken - hur jobbar ni? Ska ni inom oppositionen söka mandat tillsammans, eller tror S att de ensamma ska komma till makten? jag hoppas att Allians för Väsbys samarbete kan få människor att se att vi åstadkommer resultat tillsammans tack vare samarbete, inte trots detta.
Vi har många tuffa frågor att ta ställning till, men det som gör oss starka är vår gemensamma vilja att fortsätta förändringen av Väsby, till väsbybornas nytta. Till skillnad från oppositionen ser vi att vårt arbete gör nytta, och de priser kommunen vinner inte vinns för att vi har tur, utan för att den kommunala ledningen har en vilja att åstadkomma förändring. En förändring som både syns och märks!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar